باسکولها ابزاری صنعتی هستند که با هدف وزنکشی در ظرفیتهای مختلف به تولید میرسند. با گذشت زمان به انواع و ساختار این باسکولها اضافهشده است و در حال حاضر تنوع بسیار زیادی در سطح بازار دارند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی یکی از پرکاربردترین آنها یعنی باسکول کفی و موارد استفاده آن خواهیم پرداخت و در زمینه انتخاب نوع باسکول و کاربردهای آن اطلاعات مختلفی ارائه خواهد شد.
انواع باسکول کفی
جدا از اینکه باسکولها انواع متعددی دارند، هر نوع باسکول هم خودش در اندازه و ساختارهای مختلفی تولید میشود و عملکرد و کاربردهای متفاوتی خواهد داشت. باسکول کفی هم به طور کلی به دو دسته باسکول جادهای کفی و باسکول کفی صنعتی تقسیم میشود که هر کدام سیستم کاملا متفاوتی دارد. در این مقاله به انواع صنعتی و ویژگیهای آن خواهیم پرداخت.
باسکولهای ثابت و کفی صنعتی خودشان هم ظرفیتهای مختلفی دارند. وقتی ظرفیت تغییر میکند ابعاد نیز به همان نسبت متغیر خواهد بود و فضای بیشتر یا کمتری برای هر نوع مورد نیاز است. انتخاب بین باسکولها به کاربرد و صنعت مورد نظر بستگی دارد.
باسکولهای کفی از ظرفیتهای کمتر از دو تن تا ده تن را شامل میشوند و برای هر ظرفیت سایزهای مختلفی بین حدودا 70 سانتی متر در 70 سانتی متر تا یک و نیم متر در دو متر به تولید میرسند. دقت اندازهگیری در این باسکولها حدود 200 گرم است. البته در ظرفیتهای خیلی بالا دقت تا 500 گرم هم ممکن است کاهش یابد که در هر صورت رقم قابل اعتمادی است.
کاربردهای باسکول کفی در صنایع مختلف
صنایع و شغلهای مختلفی برای توزین مواد و اجسام مختلف از این نوع باسکول استفاده میکنند. برای مثال در انبارها با گذاشتن مواد مختلف روی باسکول امکان توزین به راحتی مهیا میشود. موارد دقیقتر استفاده در ادامه آوردهشده است:
- در انبارها برای ثبت و ذخیره وزن بارها و مواد موجود
- در کشاورزی و وزن محصولات تولیدشده و مواردی مانند کود و..
- در انواع دامداری و پرورش حیوانات برای بررسی وزن
- در صنایع مراقبتهای بهداشتی
- ترهبارها و انواع فروشهای عمده مواد خوراکی
- فروش مصالح ساختمانی
- و…
تعداد لودسلهای مورد استفاده
تعداد لودسلها به ظرفیت بستگی دارد. معمولا در باسکولهای کفی زیر 1.5 تن تنها یک لودسل مورد استفاده قرار میگیرد. اما در باسکولهای با ظرفیت بیشتر معمولا 4 لودسل در تناژهای متفاوتی مورد استفاده قرار میگیرد. این لودسلها وزن اجسام روی کفه را محاسبه میکنند و به نمایشگر انتقال میدهند.
برای آشنایی با انواع باسکول پایهدار کلیک کنید.
مهمترین مزیتهای استفاده از باسکول کفی چیست؟
مهمترین مزیت باسکول کفی که موجب میشود بین انواع دیگر مورد تایید و انتخاب قرار گیرد، گرفتن جای محدود آن میباشد. این باسکول در فضایی مشخص نصبشده و با سطح زمین همسطح میشود. به این ترتیب صنایعی که نیاز به حفظ فضا در کف تولید دارد، میتوانند استفاده خوبی از آن کنند. طراحی این وسیله متناسب با شرایط قابل تغییر است و در صورت نیاز امکان جابه جایی آن نیز وجود دارد.
مورد دیگر اینکه این باسکولها ظرفیت بالا و سکوهای توزین زیادی دارند و دقت اندازهگیری در آنها نیز قابل اعتماد و مناسب است. در ضمن مقاومت این سکوها بالا است و به شکلی ساختهمیشوند که تحمل بارهای موجود در انبار را داشتهباشند و آسیب نبینند.
باسکولهای کفی با ترکیب شدن با انواع قفس و تکیهگاه میتوانند کاربرد بسیار گستردهای داشتهباشند و فرقی نداشتهباشد قطعات تولیدی است یا ظروف یا حیوانات، توزین با دقت خوبی قابل انجام است.
نکاتی که حین خرید باسکول کفی باید به آن اهمیت داد
انتخاب باسکول امری مهم است. باسکولها از زوایای مختلفی با هم تفاوت دارند که برای بهترین انتخاب باید به تمامی آنها توجه شود. جهت خریدی آسانتر و ایجاد رضایت بهتر مهمترین موارد موجود را در ادامه مشاهده خواهید کرد.
1- توجه به ظرفیت مجموع : برای توزین در مقیاسهای بزرگ، تولیدات و مواد به شکل دانه به دانه یا در مقیاسهای کوچک توزین نمیشوند. پس حین انتخاب ظرفیت به مجموع وزن حدودی تولیدات توجه داشتهباشید نه تنها یک یا مجموعه کوچکی از آنها
2- در نظر گرفتن فضای مناسب برای باسکول: مکانی که باسکول در آن نصب میشود نباید از اطراف مسدود باشد و باید جای کافی برای نصب و انتقال مواد در اطراف باسکول در نظرگرفته شود.
3- کیفیت و سازنده باسکول: تنها انتخاب نوع و ظرفیت کافی نیست و به جنس، نحوه ساخت و گارانتی محصولات هم باید توجه شود که تمامی این موارد به سازنده باسکول بستگی دارد که نشانگر اهمیت برند میباشد.
4- همیشه به دنبال جنس ارزان نباشید. شاید اگر موارد جزئی، ساده و کمکارکرد را ارزان بخرید مشکلی پیش نیاید اما در خرید ابزارهای صنعتی و حساس به دنبال پرداختی خیلی ارزان نباشید چرا که احتمال زیاد نشاندهنده شرایط نامساعدتر است. مواردی مثل جنس رنگ بدنه، جنس بدنه و استحکام آن، مقاومت مواد سازنده در برابر محیط و… همگی بر توزین و سلامت باسکول تاثیر دارند. شاید در ابتدا خرید باسکول ارزان به نظر شما اقتصادی باشد اما با خراب شدن آن و ایجاد نیاز به باسکول جدید و باکیفیتت متوجه ضرر مالی خواهید شد.
5- خدمات پس از فروش: حین خرید علاوه بر گارانتی به ارائه خدمات پس از فروش هم دقت کنید تا از دردسرها و مشکلات آینده تا حد امکان بکاهید. تامین قطعات، تعمیر و موارد مشابه از طرف تولیدکننده میتوان در بهبود عملکرد باسکول و فضای کاری شما موثر باشد.
برای آشنایی با انواع باسکول میدانی کلیک کنید.
موارد تعیینکننده قیمت
تا اینجا با شرایط مختلف باسکولهای کفی آشنا شدید و احتمالا میتوانید تشخیص دهید چه عواملی بر قیمت نهایی باسکولها موثر است. در ادامه برای بررسی دقیقتر مواردی که بر افزایش قیمت یک باسکول کفی تاثیر دارد را میگوییم. میزان ظرفیت توزین، برند سازنده، جنس بدنه، نوع نصب، اندازه صفحات، تعداد لودسلها و… جز این موارد هستند.
جمعبندی
در این مقاله در رابطه با باسکول کفی، انواع آن و کاربردهایش در صنایع مختلف توضیحاتی را ارائه دادیم. این باسکولها به عنوان باسکولهای همه کاره معرفی میشوند و در سراسر بازار تنوع و مشتریان بسیار زیادی دارند و خرید آن برای اکثر صنایع منطقی ارزیابی میشود. پیشنهاد میشود قبل از انتخاب نوع باسکول مورد نظر با انواع آن و شرایط هر کدام به طور کامل آشنا باشید.