انواع باسکول گاوداری و نکات مهم حین خرید آن

برای وزن‌کشی موادی که وزن آن‌ها بین ۸۰ کیلوگرم تا چند صد تن باشد، از ابزاری به نام باسکول استفاده می‌شود. با توجه به این بازه وسیع ظرفیت، تنوع بالای باسکول‌ها امری طبیعی است. صنایع و حوزه‌های مختلف با توجه به نوع اقلام موجودشان به باسکول‌هایی با ساختار متفاوت و ظرفیت‌های خاص و معینی نیاز دارند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده انواع باسکول و ترازو، به طور ویژه به بررسی باسکول گاوداری و شرایط مورد نیاز آن خواهیم پرداخت.

باسکول گاوداری چیست؟

۱- دام‌های این مجموعه‌ها معمولا وزن و قدرت زیادی دارند، پس باسکول شما باید از نظر ساختار محکم و مقاوم باشد تا در صورت تقلای حیوان و تکان‌های چه بسا شدید آن آسیبی نبید.

۲- وجود حفاظ‌های نسبتا بلند در باسکول‌های دام‌داری و به ویژه باسکول گاوداری جهت نگه‌داشتن حیوان روی صفحه توزین  و در فضایی معین حائز اهمیت است.

۳- به واسطه استفاده از باسکول‌های گاوداری در فضاهایی که معمولا  در مجاورت هوا و رطوبت هستند، هم کیفیت بدنه و هم رنگ استفاده‌شده  روی سطح آن باید بررسی شود تا به واسطه مواردی مانند خوردگی و زنگ‌زدگی باسکول در بازه زمانی کوتاه آسیب نببیند.

۴- برندهای مختلف کیفیت و تکنولوژی‌های ساخت متفاوت دارند که روی دوام باسکول موثر است. بهتر است قبل از خرید این مورد را تا حد امکان بررسی کرده‌و برندهای مختلف را با هم مقایسه فرمایید.

۵- ترجیحا از برندی خرید کنید که به کیفیت محصولات خود اعتماد دارد. و انواع گارانتی و هم‌چنین خدمات پس از فروش را به مشتریانش ارائه می‌کند. خرابی باسکول‌ها امری غیرممکن نیست پس ارائه خدمات پس از فروش در اینده خیلی می‌تواند کاربردی باشد.

نکات مهم حین خرید باسکول گاوداری

باسکول گاوداری یکی از انواع خاص باسکول دام‌کش است. به طور معمول به باسکول‌های دامکشی که ظرفیت آن‌ها ۱ تا ۲ تن است، باسکول گاوداری می‌گویند. به واسطه وزن زیاد گاوها، استفاده از این ظرفیت در این حوزه بیشترین کاربرد را دارد و دلیل نام‌گذاری آن هم همین استفاده زیاد است. البته لازم به ذکر می‌باشد که باسکول‌های یک یا دو تنی می‌توانند وزن‌های کمتر را نیز توزین کنند و در دامداری‌های مربوط به بز و گوسفند استفاده شوند اما این هزینه برای گوسفند‌داری‌ها و … اضافی خواهد بود.

امکانات متنوع انواع باسکول گاوداری جدید

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های ساخت چه در باسکول چه سایر ابزار و تجهیزات صنعتی، روز به روز به امکانات آن‌ها افزوده می‌شود. این امکانات موجب آسان‌سازی بسیاری از کارها در دام‌داری‌ها می‌شود که وجود آن‌ها در باسکول مشخصا مفید است.  در ادامه به مواردی از آن خواهیم پرداخت:

امکان ذخیره اطلاعات

در گذشته لازم بود حین و بعد از عمل توزین، فردی اطلاعات به دست­امده را به صورت دستی ثبت کند. این کار جدا از این که امکان خطا را به طور ویژه‌ای بالا می‌برد، این احتمال را ایجاد می‌کرد تا اطلاعات گم شوند، به هم بریزند، جابه‌جا شوند و یا هر مورد مشابهی اتفاق بیفتد. در حال حاضر اما به واسطه وجود حافظه داخلی، امکان ذخیره‌سازی دقیق نتایج موجود تا زمان مشخص و معین وجود دارد.

دقت و سرعت بالا

استفاده از لودسل‌های جدید،  ابزارهای بهتر و نمایشگرهای مناسب، در نهایت دقت و سرعت به طور چشمگیری بهبود یافته است. این سرعت و دقت عاملی برای بهبود فرآیند گاوداری و امکان توسعه بیشتر آن دارد.

 امکان پرینت اطلاعات

در جهت حفظ اطلاعات، مقایسه آن‌ها در آینده، تنظیم گزارشات و بررسی‌های پزشکی امکان پرینت  نتایج  می‌تواند تاثیر خیلی خوبی داشته‌باشد که در بسیاری از باسکول‌ های گاوداری  جدید این ویژگی اضافه‌شده است.

گزارش‌گیری دقیق و ارسال اطلاعات به کامپیوتر

برنامه‌نویسی و نرم‌افزارهای مختلفی در هر صنعتی وجود دارد که فرآیند‌ها، پیشرفت‌ها، بررسی‌ها و..‌ را انجام می‌دهد. با  سیستم‌های جدید باسکول این قابلیت را دارد.

باسکول گاوداری

انواع دیگر باسکول در گاوداری‌ ها

در صنعت دامداری و گاوداری به واسطه نیازهای مختلف به توزین، شاهد استفاده از مدل‌های مختلفی از ترازوها و باسکول‌ها هستیم. برای تصمیم‌گیری جهت خرید و انتخاب نوع باسکول‌ها باید به کاربردشان در کنار بودجه مالی، حساسیت و دقت و هم‌چنین مقیاس کسب و کار توجه ویژه‌ای شود. در ادامه باسکول‌هایی که بیشترین استفاده را در گاوداری‌ها دارند آورده‌ایم:

  • باسکول دامکش 1 تا 2 تنی (موضوع این مقاله)
  • انواع باسکول سنگی و مکانیکی
  • باسکول کفی دیجیتال 
  • انواع باسکول فرغونی
  • باسکول پایه دار و چرخدار
  • باسکول جاده‌ای

علاوه بر وزن‌کشی گاوها توسط باسکول گاوداری ، حین فروش و یا خریدن گاوها، و یا جهت موارد پزشکی و سلامت آن‌ها برای بررسی روند صحیح رشد و وزن‌گیری و شیردهی و… باید با توجه به مقیاس، بودجه و… باسکول‌های مختلفی خریداری شود.

غذا دادن به گاوها، مخصوصا در گاوداری‌های بزرگ و صنعتی باید طبق برنامه و حجم مشخص انجام گیرد تا در نهایت رشد و پرورش به درستی و طبق علم و دانش پیش برود. برای مشخص شدن حجم غذای هر از گاوها با توجه به نژاد، سن و مشخصاتشان، در هر وعده از باسکول استفاده می‌شود. علاوه بر این حین خرید کلیه مواد مختلف نیز باید باسکول‌هایی وجود داشته‌باشد. در اکثر اوقات غذای دام‌ها یک ماده ثابت نیست و لازم است مواد مختلف با ترکیب‌های معینی با هم ترکیب شوند. این نسبت و  ترکیب هم با استفاده از باسکول‌ها به راحتی قابل اجرا خواهد بود.

در مواقع دیگر مانند فروش کود، فروش گوشت و یا پوست گاو‌ها، خرید اقلام مختلف و فروش فرآورده‌های دامی مانند شیر و  هر مورد دیگه‌ای که نیاز به وزن‌کشی باشد نیز می‌توان از یکی از باسکول‌های موجود در سطح بازار بهره برد.

قیمت باسکول گاوداری به چه مواردی وابسته است؟

با توجه به مطالب این مقاله احتمالا بتوانید تشخیص دهید که چه مواردی می‌تواند روی قیمت نهایی باسکول مورد نظرتان موثر باشد. مواردی هم‌چون برند سازنده، مواد اولیه، تکنولوژی ساخت، امکانات اضافه، جنس و ساختار ، نوع و سطح  سیستم دیجیتال و نمایشگر همگی  در این زمینه نقش دارند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی انواع باسکول گاوداری و موارد استفاده و کاربرد هر کدام به طور خلاصه‌ای پرداختیم. برای انتخاب مناسب و دقیق و صرفه جویی در هزینه‌ها بهتر است قبل از خرید با تمامی مدل‌ها و امکانات مختلف قابل ارائه همراه با باسکول گاوداری آشنا شوید تا در آینده از خرید خود بیشترین رضایت را داشته‌باشید.