ترازو اطفال و هر چه لازم است درباره آن بدانید

ترازو اطفال از تجهیزات مهم پزشکی است که در بیمارستان‌ها، برخی از درمانگاه‌‌ها و مطب‌ها استفاده می‌شود. دقت این ترازو به دلیل اهمیت وزن‌گیری اطفال و خصوصا نوزادان، باید دقیق و کنترل‌شده باشد. همچنین به دلیل بازیگوشی کودکان این ترازو باید از ارگونومی مطلوبی برخوردار باشد تا مانع از آسیب رساندن به کودک شود. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی ترازو اطفال و نکات مهم در هنگام خرید و استفاده از آن خواهیم پرداخت.

برای آشنایی با انواع ترازو کلیک کنید. 

کاربرد ترازو اطفال

ترازو اطفال در بیمارستان‌ها، کلینیک‌های پزشکی کودکان و مراکز بهداشت، جهت اندازه‌گیری وزن نوزادان و اطفال استفاده می‌شود. این ترازوها برای کودکان تا سن 2 سال کاربرد دارد. از زمانی که کودک قادر به ایستادن بدون کمک والدینش و به شکل مستقلانه باشد. یا ایستادن را به نشستن ترجیح بدهد جهت توزین ایشان از ترازوهای بزرگسال استفاده می‌شود.

این وسیله در جهت تشخیص وزن، تغییرات آن و… کمک بزرگی به بررسی وضعیت سلامت جسمانی کودکان و درمان آن‌ها در صورت نیاز، می‌کند. با توجه به اینکه نوزادان و کودکان بسیار پر تحرک هستند، ترازو مورد نظر باید دقت بالایی برای وزن‌کشی داشته‌باشد.

ترازو اطفال

انواع ترازو نوزاد و تفاوت آن‌ها

به طور کلی ترازو اطفال در سه نوع اصلی دیجیتالی، قپانی و عقربه‌ای دسته‌بندی می‌شود. نوع عقربه‌ای برخلاف انوع دیجیتالی، به شکل مکانیکی کار می‌کند و نیازی به برق یا باطری ندارد. امروزه‌به طور رایج در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها از ترازو اطفال دیجیتالی استفاده می‌شود که عموما به وسیله‌ی باطری کار می‌کنند و نسبت به انواع دیگر دقت و قابلیت‌های بیشتری دارند.

برخی از ترازوهای اطفال دارای باطری قابل شارژ، نمایشگر پرینتردار و نمایشگر بی‌سیم هستند؛ که این امکانات با توجه به شرکت سازنده، مدل و قیمت نهایی ترازو متفاوت خواهد بود. در انواع دیگری از ترازوها امکان پارسنگ وجود دارد که با کمک گرفتن از آن وزن پوشک و لباس و موارد مشابه از وزن خالص نوزاد کم‌شده و وزن حقیقی را نشان می‌دهد.

قرار گرفتن کودک یا نوزاد بر روی صفحه‌ی توزین در برخی از ترازوها به دو شکل خوابیده و کمری انجام می‌شود که در هر دو مدل، فضای امنی برای کودک ایجاد می‌شود و از آسیب به ایشان جلوگیری خواهد شد.

 

برای آشنایی با انواع ترازو فروشگاهی کلیک کنید. 

اجزا تشکیل‌دهنده ترازو اطفال

این ترازو ها به شکل یک سینی با دولبه برآمده هستند تا مانع از افتادن نوزاد و آسیب به او بشوند؛ در واقع این سینی مانند یک گهواره کودک را در بر می‌گیرد. در زیر این سینی حسگرهای محاسبه‌کننده وزن قرار دارد. انواع دیجیتال دارای یک صفحه‌ی نمایشگر LCD  یا LED هستند که در زیر سینی توزین یا در بالای آن قرار می‌گیرد.

معمولا ترازوهای دیجیتالی اطفال دارای قابلیتی برای صفرشدن عدد روی صفحه‌ی نمایشگر هستند، به طوری که در هنگام قرار گرفتن پتو یا لباس اضافی نوزاد روی وسیله، وزن آن محاسبه نشود و دقت توزین از بین نرود. علاوه بر این برخی از ترازوهای اطفال دارای خط کشی مندرج برای اندازه‌گیری قد نوزاد به شکل هم‌زمان نیز می‌باشند که مزیت خوبی در این زمینه محسوب می‌شود.

ترازو اطفال

نحوه استفاده از ترازو اطفال

ابتدا ترازو را روشن می‌کنیم و پس از دیدن عدد صفر روی نمایشگر کودک را بر کفه‌ی توزین قرار می‌دهیم. تلاش می‌کنیم که کودک در شرایط ثابتی قرار بگیرد تا بتوانیم وزن را بسنجیم. توجه کنید که ثابت نگه داشتن کودک با دست به عدد وزن روی نمایشگر می‌افزاید و کار اشتباهی خواهد بود.

در مدل خوابیده، کودک بر روی کفه‌ی ترازو که در وسط حالتی فرورفته و در کناره‌ها دارای لبه‌های برآمده است، قرار می‌گیرد و به این صورت از خطر افتادن و لغزیدن آن‌ها جلوگیری می‌شود. مدل کمری که کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، برای کودکانی است که توانایی نشستن دارند و در حالی که روی کفه‌ی ترازو می‌نشینند توسط یک کمربند از آن‌ها محافظت می‌شود. در صورت عدم وجود ترازو کمری، حتما یکی از والدین با حلقه‌کردن دستان خود به دور کودک لازم است  از آسیب‌های احتمال جلوگیری کند.

ویژگی‌های ترازو نوزاد

ظرفیت این ترازوها تا سقف 20 یا در برخی از مدل‌ها 40 کیلوگرم است و دقت آن‌ها 5 گرم می‌باشد. بعضی از ترازوهای اطفال دارای قدرت روشن و خاموش شدن اتوماتیک هستند یعنی با قرارگیری کودک روی صفحه‌ی توزین روشن‌شده و پس از مدتی نسبتا کوتاه به شکل خودکار بلااستفاده بودن خاموش می‌شود. این ویژگی به صرفه‌جویی در مصرف برق و انرژی کمک می‌کند و طول عمر ترازو را افزایش خواهد داد. برخی از ترازوها حاوی باطری قابل شارژ نیز هستند که به صرفه‌جویی در مصرف باطری کمک می‌کند.

ترازو اطفال

نکات مهم هنگام خرید ترازو اطفال

ترازوهای اطفال دارای طیف گسترده‌ای از قیمت هستند که این ویژگی متناسب با برند، جنس، مدل، وضعیت گارانتی و خدمات پس از فروش متفاوت است. با توجه به اینکه اکثر مراکز بهداشتی به این وسیله نیاز دارند، بهتر است نوعی از آن تهیه شود که کارکرد طولانی مدت و کمترین احتمال آسیب‌دیدگی را داشته‌باشد. بنابراین در خرید این محصول باید علاوه بر قیمت مناسب ویژگی‌هایی مثل داشتن گارانتی و خدمات پس از فروش را در نظر گرفت.

نکات نگهداری از ترازو اطفال

برای کارکرد بهتر ترازو علاوه بر انتخاب ترازو مناسب، باید نکاتی را در استفاده از آن رعایت کنیم. از گذاشتن جسم سنگین بر روی ترازو اطفال خودداری کنید زیرا این کار به لودسل‌ها فشار مضاعفی واردکرده و گاهی حتی منجر به نیاز به تعویض لودسل می‌شود. از ریختن آب و مایعات بر روی کفه‌ی ترازو یا صفحه‌ی نمایشگر جلوگیری کنید. ترازو را در محیط استاندارد و به دور از گرما زیاد نگهداری کنید. بهتر است هر 7 روز یکبار ترازو گردگیری شود تا آسیبی به مانیتور یا کفه نرسد. در هنگام جابجایی ترازو از تکان‌های شدید خودداری کنید زیرا این تکان‌ها می‌تواند در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد کند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی ترازو اطفال و نکات دیگر مربوط به آن پرداختیم. این ترازوها در کلینیک‌های پزشکی استفاده می‌شوند و در بررسی سلامت اطفال تاثیرگذار هستند؛ پس انتخاب یک ترازو ایده‌آل، امری مهم برای بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها محسوب می‌شود. کیفیت، برند و خدمات پس از فروش مهم‌ترین بخش خرید یک ترازو اطفال است. شما می‌توانید برای مجهز کردن کلینیک یا بیمارستان، از نکات این مقاله استفاده کنید و بهترین تصمیم را در انتخاب و خرید ترازو اطفال داشته‌باشید.