انواع باسکول دامداری و موارد استفاده از آن‌ها

از جمله ابزاری که در بسیاری از صنایع و حوزه‌های کاری کاربرد دارد باسکول می‌باشد. به واسطه این کاربرد گسترده باسکول‌ها در انواع و ساختارهای مختلفی به تولید می‌رسند. صنایع دامداری نیز از جمله جاهایی می‌باشد که در بخش‌های مختلف از باسکول‌های مختلفی استفاده می‌کند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده انواع باسکول و ترازو به انواع باسکول دامداری و کاربردهای آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع باسکول دامداری

در صنعت دامداری به واسطه نیازهای مختلف به توزین، از انواع مختلفی از باسکول استفاده می‌شود. انتخاب نوع باسکول‌ها در کنار کاربردشان به بودجه مالی، حساسیت و دقت و هم‌چنین مقیاس کسب و کار وابسته است. برای مثال یک دامداری صنعتی و بزرگ به باسکول‌هایی با ظرفیت بیشتر، دقت بالاتر و ساختار بزرگ‌تر احتیاج خواهد داشت. اما یک دامداری شخصی و کوچک می‌تواند باسکولی ساده‌تر با قیمت مناسب‌تر را خریداری کند.

یا دامداری‌های مربوط به حیواناتی من جمله گوسفند و بز باسکول‌هایشان با دامداری‌هایی که پرورش گاو دارند متفاوت خواهد بود. در ادامه باسکول‌هایی که بیشترین استفاده را در دامدا‌ری‌ها دارند آورده‌ایم:

  • باسکول دامکش
  • انواع باسکول سنگی و مکانیکی
  • باسکول دیجیتال صفحه‌ای
  • انواع باسکول فرغونی
  • باسکول چرخدار
  • باسکول‌های جاده‌ای

 

موارد استفاده از انواع باسکول دامداری

در دامداری‌ها هدف از استفاده باسکول می‌تواند متفاوت باشد. با توجه به کاربرد نوع باسکول نیز متفاوت می‌شود. یکی از بخش‌های مهم توزین دام‌ها است. حین خرید دام و یا فروشش و هم‌چنین در بررسی سلامت و رشد آن‌ها باید با توجه به مقیاس، بودجه و… باسکولی خریداری شود که دام را روی صفحه‌ای مشخص نگه دارد و وزن آن‌ را تعیین کند.

غذا دادن به دام‌ها، مخصوصا در دامداری‌های بزرگ باید طبق برنامه و حجم مشخص انجام گیرد تا در نهایت رشد و پرورش دام‌ها به درستی روند خودش را طی کند. برای مشخص شدن حجم غذای هر قسمت در هر وعده از باسکول استفاده می‌شود. علاوه بر این حین خرید کلیه مواد مختلف نیز باید باسکول‌های وجود داشته‌باشد. در اکثر اوقات غذای دام‌ها یک ماده ثابت نیست و لازم است مواد مختلف با ترکیب‌های معینی با هم ترکیب شوند. این نسبت و  ترکیب هم با استفاده از باسکول‌ها به راحتی قابل اجرا خواهد بود.

در مواقع دیگر مانند فروش کود، فروش گوشت و یا پوست دام‌ها، خرید اقلام مختلف و فروش فرآورده‌های دامی مانند شیر و  هر مورد دیگه‌ای که نیاز به وزن‌کشی باشد نیز می‌توان از یکی از باسکول‌های موجود در سطح بازار بهره برد.

باسکول دامکش

این باسکول‌ها برای توزین دام‌ها استفاده می‌شود. حین خرید و فروش دام و یا بررسی سلامت و.. این باسکول‌ها کاربرد زیادی دارند. معمولا به دلیل استفاده راحت‌تر این باسکول‌ها به قفس و گاهی چرخ مجهز هستند.  باسکول‌های دامکش با توجه به نوع دامداری و حیوانات آن در ساختارهای مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. انواع باسکول دامداری سبک، گوسفندی، سنگین، دیجیتال و گاوداری از دسته‌های معروف این ابزار هستند. ظرفیت، ساختار و دقت در هر کدام از این موارد متفاوت است.

باسکول دام کش مدل +WIC

باسکول سنگی و مکانیکی

برای دامداری‌های کوچک‌تر و تازه تاسیس که از لحاظ مالی محدودیت‌هایی دارند و دقت توزین هم برایشان خیلی حساس نمی‌باشد، باسکول‌های سنگی و مکانیکی گزینه مناسبی خواهد بود. با وجود اینکه باسکول‌های دیجیتال و مدرن بخش زیادی از بازار باسکول را به خود اختصاص دادند اما این مدل به واسطه قیمت پایین و دقت نسبی هنوز هم بن انواع باسکول دامداری فروش دارد. باسکول‌های قپانی به شکل مکانیکی کار می‌کنند و اساسشان بر پایه قانون هوک می‌باشد.

باسکول سنگی

باسکول دیجیتال صفحه‌ای

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری‌های مرتبط با باسکول، می‌توان گفت اکثریت این ابزارها با سیستم دیجیتال در بازار عرضه می‌شوند. باسکول دیجیتال در صفحه خود لودسل‌هایی را دارد که پس از قرار گیری دام و اجسام دیگر مانند دبه‌های شیر روی آن، به طور اتومات وزن را اندازه‌گیری‌کرده و در نمایشگرهای موجود نشان می‌دهند. با دیجیتالی شدن باسکول‌ها میزان دقت وزن‌کشی به طور چشمگیری افزایش پیداکرده و سرعت کار هم بیشترشده است.

 

برای آشنایی با باسکول جاده‌ای کلیک کنید. 

باسکول‌های فرغونی

برای جابه‌جایی مواد غذایی دام‌ها در زمان قدیم از فرغون‌ها استفاده میشد. در دامداری‌های امروزی به واسطه اهمیت بالای میزان و نوع غذای دام‌ها، قبل از این مرحله باید مواد غذایی توزین شوند. اگر جابه‌جایی و توزین همزمان انجام گیرد برای سرعت، هزینه و کاربرد بسیار عالی است. باسکول فرغونی سازه‌ایست در میان انواع باسکول دامداری که این کار را مکن کرده‌است. با اضافه شدن لودسل‌های، سیستم توزین دیجیتال و هم‌چنین نمایشگر به فرغون‌ها آن‌ها به باسکول‌هایی کاربردی تبدیل شدند.

باسکول‌های فرغونی با توجه به مقیاس کسب و کار در سایز، ظرفیت، دقت، تعداد چرخ و آپشن‌های متعدد دیگری در بازار موجود هستند.

باسکول‌های چرخدار

هر باسکولی که در اجزای تشکیل‌دهنده خود چرخ نیز داشته‌باشد، باسکول چرخدار نامیده‌می‌شود. حتی باسکول‌های فرغونی نیز زیرمجموعه‌ای از باسکول‌های چرخ‌دار هستند. در مواقعی که جا به جایی دام یا محصولات سخت‌تر از جایه‌جایی باسکول باشد، از این مدل ابزار استفاده می‌شود.این باسکول‌ها می‌توانند صفحه‌ای، محافظ و رمپ دار، دیجتال یا مکانیکی، با تعداد چرخ مختلف و در سایزهای متنوع با توجه به نیاز کسب و کار و شرایط موجود خریداری شوند.

باسکول چرخدار میدانی مدل 4L+ WP  (چهار لودسل)

باسکول جاده‌ای

این باسکول‌ها در همه دامداری‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. اما دامداری‌های بزرگ و صنعتی که مقیاس زیادی دارند با استفاده از این باسکول‌ها می‌توانند بار وسایل نقلیه ورودی و خروجی از دامداری را توزین کنند. انتخاب ظرفیت این باسکول هم به نوع استفاده بستگی دارد. برای توزین مواد غذایی، گوشت، کود، پوست و سایر موارد این‌چنینی باسکول‌های جاده‌ای گزینه خوبی خواهند بود و وزن‌کشی را در یک مرحله به اتمام می‌رسانند.

کدام باسکول دامداری مناسب‌تر است؟

پاسخ این سوال به موارد مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها مقیاس دامداری و تعداد دام‌ها می‌باشد. برای مثال اگر قرار است به هزار گوسفند غذا دهید به باسکول‌های فرغونی خیلی بزرگ‌تری احتیاج خواهید داشت. علاوه بر مقیاس نوع دام‌ها (گوسفند، بز، گاو، اسب، شتر مرغ و سایر طیور و…) هم در این انتخاب تاثیرگذار خواهند بود. بودجه مالی، اهداف آینده، فضای موجود و .. هم همگی می‌توانند مشخص‌کننده این که کدام یک از انواع باسکول دامداری برای شما مناسب‌تر است تعیین‌کننده باشند.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی انواع باسکول دامداری و موارد استفاده و کاربرد هر کدام به طور خلاصه‌ای پرداختیم. در رابطه با هر یک از آن‌ها می‌توانید در صفحه مخصوص به خودشان اطلاعات دقیق‌تری کسب کنید. تا در نهایت انتخابی مناسب، به صرفه و باکیفیت را داشته‌باشید.