باسکول برنج و انواع مورد استفاده در شالیکاری

باسکول از وسیله‌های مهم در صنایع مختلف است که عمل وزن‌کشی را انجام می‌دهد. در هر صنعت و حوزه کاری با توجه به نوع اقلام و محصولات، جرم و حجم آن‌ها، باسکول‌های مختلف با ساختار و ظرفیت‌های متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صنعت شالیکاری نیز از مدل‌های مختلف باسکول با توجه به حجم کاری و نوع کسب و کار استفاده می‌شود. ما در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده انواع باسکول و ترازو به باسکول برنج و انواع باسکول‌هایی که از کشت تا فروش این محصول مورد استفاده قرار می‌گیرد خواهیم پرداخت.

برای آشنایی با انواع باسکول کلیک کنید.

باسکول کیسه پر کن برنج

کیسه‌های برنج معمولا از وزن یک کیلو تا بیست کیلو پر و به مشتریان عرضه می‌شوند. پر کردن دستی این کیسه‌ها یا پر کردن دستگاهی بدون توزین در همان لحظه، امکان ایجاد خطا را به طور چشمگیری زیاد می‌کند. شاید بالا پایین شدن چند صد یا حتی چند ده گرم برنج در یک کیسه به چشم نیاید اما در مقیاس‌های بزرگ و در کارخانجات و سوله‌های شالیکاری ممکن است این خطا نتایج و سود  و زیان را به طور چشم‌گیری تغییر دهد.

دستگاه‌های باسکول کیسه پرکن اتوماتیک ابزار نسبتا جدیدی هستند که در این زمینه کمک شایانی به کشاورزان و صنعت‌گران کرده‌اند. این وسیله محصولاتی در مقیاس‌های ریز مانند برنج یا حبوبات و گندم و.. را با یک تناژ مشخص به صورت اتوماتیک و در زمانی خاص وارد کیسه‌هایی با حجم و اندازه معین می‌کند. برخی از این دستگاه‌ها حتی قابلیت نصب نوار نقاله را دارند تا عمل انتقال کیسه پس از پر شدن و در جهت دوخت بالای آن هم با دستگاه و اتومات انجام گیرد. به این ترتیب پر کردن کیسه برنج، توزین آن و… همگی به شکلی راحت و سریع و در عین حال دقیق انجام خواهد شد.

ویژگی‌های باسکول کیسه پر کن برنج

دقت دستگاه‌های کیسه پر کن برنج معمولا حدود 5 گرم تا نهایتا 10 گرم گزارش می‌شود که می‌تواند دقت و سود را در کسب و کار بالا ببرد.  به این ترتیب هم مشتری و هم فروشنده راضی خواهند بود و انصاف رعایت می‌شود. البته انواع مختلفی از این باسکول  در سطح بازار وجود دارد که از لحاظ کیفیت و دقت و در نتیجه قیمت می‌توانند با هم متفاوت باشند.

از ویژگی‌های مثبت باسکول برنج که فرآیند تولید را راحت‌تر می‌کند می‌توان به قابلیت تنظیم حجم بارگیری، تنظیم تعداد کیسه‌های مورد نیاز، کالیبراسیون اتومات و نرم افزاری، قابلیت بالابر، امکان سفارش و ساخت در ابعاد سفارشی، قابلیت تنظیم زمان کیسه گیر، نصب آسان و بدون نیاز به فوندانسیون و دقت بالا و ظرفیت حدودا 10 تنی در هر ساعت اشاره کرد.

باسکول برنج پرکن

موارد موثر بر طول عمر باسکول برنج

طول عمر مفید به معنی مدت زمانی است که می‌توان از یک دستگاه باسکول برنج با نهایت بهره‌اش استفاده کرد. دوام و طول عمر مفید به موارد مختلفی من جمله تکنولوژی ساخت توزین‌کننده و کیسه پرکن دیجیتال بستگی دارد. تکنولوژی‌های به روزتر معمولا بازدهی و دقت بالاتر و دوام بهتری را از خود نشان می‌دهند البته اگر از همان مواد اولیه مناسب استفاده کرده‌باشند.

در کنار تکنولوژی جنس قطعات و بخش‌های مختلف نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد. اگر هر قطعه، چه بسا کوچک و غیر مهم در دستگاه دچار ایراد و خرابی شود، قادر خواهد بود کل روند و بازدهی را تحت تاثیر قرار دهد. برندهایی که کیفیت بالاتری را ارائه می‌کنند، شاید هزینه کمی بیشتر داشته‌باشند اما دوام دستگاه‌هایشان نیز بیشتر خواهد بود که در نهایت باعث سود می‌شود.

برای آشنایی با انواع باسکول پایه‌دار کلیک کنید.

 

نکات مهم حین خرید باسکول برنج

اگر حین خرید باسکول کیسه پرکن برنج نکاتی که در ادامه گفته‌می‌شود را رعایت کنید، احتمال خرابی، نیاز به تعمیر سایر موارد این چنینی به حداقل خواهد رسید.

1- خرید از برند معتبر و با کیفیت و آشنایی با شرایط آن قبل از خرید

2- دقت به داشتن گارانتی دستگاه و ارائه خدمات پس از فروش شرکت سازنده مربوطه

3- استفاده از قطعات صنعتی و تجهیزات باکیفیت و طراحی دقیق تکنولوژی ساخت دستگاه

4- بررسی و تایید دقت بالای دستگاه کیسه پرکن و نوع کالیبراسیون آن

5- ترجیحا داشتن عیب یاب داخلی دستگاه

6- حجم مخزن، سیستم توزین، موتور و گیربکس و… همگی باید با توجه به حجم کاری و مقیاس تولیدکننده و کارخانه برنج انتخاب شود.

7- دارا بودن نمایشگر و نمایش نتایج محاسبات توزین، تعداد کیسه‌ها و… به اپراتور

8- سیستم استفاده آسان و قابل استفاده حتی برای افراد مبتدی و بدون تخصص

9- مجهز بودن به آلارم‌های صوتی و بلندگو جهت دریافت محاسبات به صورت صوتی توسط اپراتور

10- داشتن ابعاد و اندازه مناسب با توجه به مقیاس فضا و مکان کسب و کار

قیمت باسکول برنج به چه مواردی بستگی دارد؟

تا این بخش با توجه به آشنایی با بخش‌های باسکول برنج احتمالا می‌توانید تشخیص دهید که قیمت این دستگاه به چه مواردی بستگی دارد. اما به طور کلی مواردی هم‌چون برند، کیفیت قطعات، تعداد موتور، نوع قیف، دقت و ظرفیت دستگاه، ابعاد و اندازه آن، ویژگی‌های اضافه بر سازمان، نوع سیستم دیجیتال و نمایشگرها و… مواردی هستند که می‌توانند باعث افزایش قیمت شوند.

باسکول برنج پرکن

استفاده از باسکول جاده‌ای در صنعت شالیکاری

تبدیل شالوک به برنج سفید شامل مراحل متعددی می‌باشد که هر کدام باید با دقت بالایی انجام گیرد تا محصول نهایی کیفیت خود را حفظ کند. توزین برنج در مراحل مختلف این حوزه مورد نیاز می‌باشد. مواد ورودی به کارخانه، مواد خروجی و.. باید وزن شوند.

معمولا در کارخانجات شالیکوبی حجم محصولات بالا است. برای توزین این مواد از باسکول‌های جاده‌ای معمولا 50 تنی  (کامیون کش) استفاده می‌شود اما انواع تریلی کش و 60 تنی هم در کارخانجات بزرگ‌تر کاربرد دارد. در برخی موارد هم که شالیکوبان از نظر فضای باسکول مشکل دارند از باسکول‌های جاده‌ای کم ظرفیت‌تر که سایزشان کوچک‌تر است نیز استفاده می‌شود.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد  در رابطه با استفاده از انواع باسکول در حوزه برنج‌کاری و شالیکوبی صحبت شد. دستگاه‌های باسکول برنج برای کیسه کردن اتومات و دقیق برنج و فرستادن آن به مراحل بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرند و انواع متفاوتی دارند. علاوه بر این باسکول‌های جاده‌ای نیز برای توزین مواد اولیه و محصولات نهایی در مقیاس‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.