باسکول تریلی کش و هر چه لازم است درباره آن بدانید!

عمل توزین بخش مهمی از صنایع و حوزه‌های کاری مختلف است. برای این امر دستگاه‌ها و ابزارهای مختلفی طراحی و تولیدشده است که هر کدام ظرفیت و  کاربرد متفاوتی دارند. مشخصا وزن‌کشی اقلام نسبتا سبک و زیر 50 کیلوگرم با وسیله تفاوتی نسبت به اقلام و بارهای چندین تنی انجام می‌شود. باسکول‌ها ابزاری هستند که برای توزین موارد بالای 70 کیلوگرمی تا چند صد تنی استفاده می‌شوند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده انواع ترازو و باسکول به باسکول تریلی کش، انواع و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.

استفاده باسکول تریلی کش در صنعت ترانزیت

 خرید، فروش و جا به جایی محصولات و بارهای مختلف توسط وسایل حمل و نقل بزرگی مانند کامیون و تریلی انجام می‌شود. در این نوع جا به جایی با توجه به حجم و جرم زیاد بارها، توزین آن‌ها با شرایط عادی متفاوت خواهد بود. باسکول‌ بتنی و باسکول فلزی که به باسکول جاده‌ای نیز معروف هستند در این حوزه کاربرد دارند. این باسکول‌ها از صفحه‌ای بزرگ و لودسل‌هایی تشکیل می‌شوند که اجسامی که روی آن‌ها قرار می‌گیرد را وزن می‌کنند.

تریلی‌ها در حوزه ترانزیت برای حمل بارهای بسیار سنگین و جایه‌جایی آن‌ها در مسافت‌های طولانی پرکاربرد هستند. تریلی‌های کفی، چادری، لبه‌دار، کانتینربر و… بارهای مختلفی را حمل می‌کنند که وزن آن‌ها باید مشخص شود. این توزین توسط باسکول‌ تریلی کش انجام می‌شود. با توجه به ظرفیت بالای تریلی‌ها و جرم زیاد بار آن‌ها مشخصا باسکولی که برای تریلی مورد استفاده قرار می‌گیرد باید ظرفیت و حجم زیادی داشته‌باشد. در غیر این صورت امکان خرابی باسکول یا عدم اندازه‌گیری صحیح رخ خواهد داد.

باسکول‌ جاده‌ای از نیسان کش تا کمر شکن را شامل می‌شوند که معمولا باسکول جاده‌ای 60 تنی را باسکول تریلی کش می‌نامند. باسکول‌های 50 تنی تا 100 تنی همگی برای توزین بار تریلی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و حتی ممکناست اسم تریلی کش به آن اتلاق شود اما مرسوم نام‌گذاری با توجه به وزن تقریبی تریلی‌ها و وزن بارهایشان به همان صورت است.

باسکول تریلی کش

انواع باسکول تریلی کش

 دسته‌بندی باسکول تریلی کش به طور کلی به شکل زیر است:

1- قابل حمل:

این باسکول‌ها هزینه و قیمت کمتری دارند و امکان جابه‌جایی آن‌ها وجود دارد. زمان آماده‌سازی و تنظیم و نصب این باسکول‌ها نیز کوتاه‌تر است و به همین واسطه طرفداران و خریداران نسبتا زیادی دارند.

2- ثابت (با کفه):

باسکول‌های ثابت خودشان چند مدل دارند که با توجه به صنعت و کاربرد مورد نظر در انواع چند کفه، دوبل و یا جفت کفه ساخته‌می‌شوند. در این باسکول‌ها از دیواره‌های جانبی به عنوان نگه‌دارنده استفاده می‌شود. حین ساخت باید فاصله بین کفه و دیواره یک متر باشد و امکان نیاز به تقویت دیواره‌ها وجود دارد.

– در انواع قابل حمل  هزینه و زمانی برای ایجاد سطح شیب‌دار یا رمپی مناسب صرف می‌شود که مسیر ورود و خروج تریلی به باسکول را ایجاد می‌کند. این سطح شیب‌دار در بسیاری از موارد (به جز کارهای عمرانی مانند حفاری و زه کشی) در باسکول‌های ثابت حذف می‌شود و هزینه را کاهش خواهد داد. این سطح شیب‌دار برای باسکول تریلی کش لازم است حداقل 5 متر طول داشته‌باشد و از دو طرف کفه باسکول به مقدار حداقل یک متر فاصله داشته‌باشد.

3- ثابت (داخل زمین)

کمترین فضایی که برای یک باسکول تریلی کش اشغال می‌شود مربوط به این نوع می‌باشد. کسب و کارهایی که فضای محدود دارند و امکان نصب سطح شیب‌دار و سایر موارد برای آن‌ها وجود ندارد معمولا از این نوع استفاده می‌کنند. مزیت این باسکول‌ها امکان استفاده آن‌ها در ترافیک بالا و در بارگیری مرحله‌ای (وزن کشی وسیله نقلیه توسط جرثقیل) است. اما مشکلی که دارند مربوط به آماده‌سازی زمان‌بر، تخصصی و با مراحل زیاد است. در نصب این باسکول‌ها مواردی مانند خاک‌برداری، بررسی استحکام و.. مورد نیاز است که هم تخصص و هم هزینه بیشتری را نیاز دارد. حتی تعمیر و نگه‌داری آن‌ها نیز حساسیت و دقت بیشتری می‌خواهد.

4- باسکول‌های سفارشی و خاص

با توجه به فضای کسب و کار و توزین، مسیر وسیله نقلیه و عوامل این چنینی، ممکن است شرایط استاندارد باسکول‌های ثابت و قابل حمل قابل اجرا نباشند. در این صورت خریدار می‌تواند با مشورت تولیدکننده باسکول و شرایط استاندارد باسکولی مناسب و قابل استفاده را طراحی و به تولید برسانند.

نکات مهم حین خرید باسکول

 باسکول جاده‌ای  ابزاری گران قیمت و مهم است و اگر حین خرید آن به شرایط و نکات مختلف توجه نشود ممکن است باعث ایجاد زیان در کسب و کار شود. موارد زیر را حتماب حین انتخاب و خرید مورد توجه قرار دهید:
1- کیفیت اجزا و مواد اولیه: مواد مرغوب و تکنولوژی ساخت به روز باعث ایجاد کیفیت و قدرت و استحکام نهایی بیشتر خواهد شد.
2- برند سازنده: خرید از برند معتبر با گارانتی و خدمات پس از فروش اطمینان و کاهش هزینه‌های تعمیر و نگه‌داری را خواهد داشت.
3- مقاومت: باسکول باید به شکلی طراحی شود که با توجه به محیط استفاده، در برابر سایش خراش، ضربه و موراد طبیعی مانند باران، برف، گرد و خاک و.. سالم بماند.
4- تخصص در نصب و تعمیر: باسکول‌ها با توجه به نوعشان مدل نصب و نگه‌داری و تعمیر متفاوتی دارند که لازم است توسط افراد مجرب و با مهارت بالا انجام گیرد.
5- محیط نصب: قبل از خرید و انتخاب محیط نصب باسکول، محل عبور و مرور، شیوه نصب، اقلیم، شرایط محیطی و … همگی باید مورد بررسی قرار بگیرد.

قیمت باسکول تریلی کش

 احتمالا تا اینجا متوجه شده‌اید که موارد مختلفی می‌تواند قیمت نهایی یک باسکول را تعیین کند. علاوه بر مدل باسکول، کیفیت مصالح و مواد اولیه، قطعات تشکیل‌دهنده، برند سازنده، ظرفیت و دقت، سیستم دیجیتالی، مدل نصب و.. بر این قیمت موثر هستند. با توجه به اهمیت کیفیت و ساخت این ابزار و بازه قیمتی آن‌ها بهتر است دنبال کاهش هزینه‌ها با انتخاب مدل‌های کم کیفیت نباشید. چرا که احتمال خرابی و مشکلات در این انواع زیاد خواهد بود و حتی ممکن است در آینده‌ای نزدیک مجبور به هزینه مجدد و خرید باسکول‌های باکیفیت شوید.

جمع بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به باسکول تریلی کش، انواع و کاربردهای آن پرداختیم. با توجه به جرم و حجم زیاد موادی که با این نوع باسکول توزین می‌شود، کیفیت ساخت و انتخاب صحیح باسکول اهمیت بالایی دارد. به همین ترتیب لازم است خریدار قبل از انتخاب برند و نوع باسکول اطلاعات جامعی درباره انواع باسکول‌های جاده‌ای و تریلی کش و ویژگی‌های آن‌ها داشته‌باشد.