باسکول واکری و هرچه لازم است درباره آن بدانید

باسکول‌ها به واسطه ظرفیت متفاوتشان در تولید و مصرف انواع بسیار گوناگونی دارند. پیشرفت تکنولوژی و تجهیزات ساخت و سیستم‌های طراحی باسکول‌ها باعث‌شده است تا برای کاربردها و حوزه‌های مختلف باسکول‌های مخصوص و مناسبی به تولید برسد. صنایع زیادی هستند که برای توزین از همین ابزار استفاده می‌کنند. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد، تولیدکننده و عرضه‌کننده انواع باسکول و ترازو تصمیم داریم به معرفی نوعی خاص از باسکول با کاربرد ویژه یعنی باسکول واکری بپردازیم.

باسکول در پزشکی

همان‌طور که گفتیم هرجایی به توزین احتیاج باشد، حضور انواع باسکول را شاهد هستیم. بررسی وزن و قد انسان‌ها و رابطه آن با یکدیگر امر مهمی در حوزه پزشکی است و می‌توان سلامت یک فرد را مشخص نماید. ترازو و باسکول‌های مختلفی سال‌ها است برای همین منظور در حال تولید هستند و احتمالا اکثریت شما هم از آن‌ها استفاده کرده‌اید. اما در مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها همیشه امکان استفاده از باسکول‌هایی با طراحی معمولی وجود ندارد. بسیاری از مراجعان این مراکز افرادی ناتوان، کم‌توان و یا حتی معلولان جسمی هستند که ایستادن ثابت برای آن‌ها روی صفحه توزین بدون کمک مشکل خواهد بود.

به واسطه اهمیت توزین بیماران و محدودیت‌های موجود، تولیدکنندگان باسکول به طراحی انواعی خاص و مناسب شرایط بیمارستانی پرداختند. انواع زیادی باسکول در پزشکی استفاده می‌شود که ساختارش به شکلی است تا  به هر شکلی که‌شده بیماران همگی بتوانند از این سیستم بهره ببرند. باسکول‌های تختی، باسکول‌های ویلچری، باسکول واکری و.. از نمونه‌های این موارد خاص پزشکی هستند که در این مقاله هدف بررسی باسکول واکری می‌باشد.

ساختار باسکول واکری

باسکول واکری ترکیبی از واکر با باسکول‌های قد و وزن معمولی است. به این صورت که سیستم توزین در اصل مشابه است و از یک صفحه توزین که فرد باید روی آن بایستد. به همراه سیستم دیجیتالی و نمایشگر تشکیل‌شده است. اما برای ایستادن و ماندن صحیح بیماران و کم‌توانان روی باسکول،  دسته‌های بلندی برای آن طراحی‌شده است تا در این امر به افراد کمک دهد و دقت توزین حفظ شود.

باسکول‌های واکری یه طور معمول امکان توزین وزن‌های بین چند کیلوگرم تا ۲۰۰ کیلوگرم و اندازه‌گیری قدهای بین چند سانتی‌متر تا ۲ متر و ۲۰ سانتی‌متر را دارد. در صورتی که در مرکز مورد نیاز به اندازه‌گیری مقادیری خارج از این بازه باشد، یا لازم است نوع باسکول تعویض شود و یا باید با تولیدکنندگان جهت افزایش ظرفیت و تغییر سیستم باسکول هماهنگ شود. در رابطه با دقت هم با توجه به نوع لودسل‌ها و تکنولوژی ساخت تفاوت‌هایی وجود دارد اما به طور معمول دقت در وزن‌کشی در حد ۱۰۰ گرم و دقت در اندازه‌گیری قد حدود ۱ سانتی‌متر می‌باشد.

امکانات باسکول واکری

با توجه به استفاده این باسکول، اگر به غیر از تشخیص قد و وزن بیمار، امکانات دیگری به آن اضافه شود تا روند درمان و تشخیص وضعیت بیمار با سرعت بیشتری صورت گیرد، نکته‌ای مثبت در تولید و حین خرید باسکول واکری خواهد بود. مرسوم‌ترین این امکانات به شرح زیر است:

۱- محاسبه شاخص توده بدنی

شاخص توده بدنی (BMI) شاخصی است که طبق فرمولش وزن ایده‌ال هر فرد را با توجه جنسیت و قد ایشان مشخص می‌کند. اگر باسکول واکری به صورت سیستمی و دیجیتال پس از توزین قد و وزن قادر باشد این شاخص را نیز محاسبه کند، تشخیص سلامت بدن و اضافه وزن یا کمبود وزن بیمار راحت‌تر و سریع‌تر انجام خواهد شد.

۲- تشخیص میزان فشار بیمار

وقتی بیماری قدرت ایستادن ندارد و مجبور است به زحمت مرحله توزین قد و وزن را طی کند، اگر بتوان در همان حال و با همان وسیله توزین، فشار و موارد این‌چنینی را هم اندازه‌گیری کرد، برایش بسیار راحت‌تر خواهد بود. با توجه به وجود سیستم دیجیتال و الکتریکی باسکول‌ها، می‌توان این قابلیت را نیز به آن‌ها اضافه کرد.

برای آشنایی با انواع باسکول کلیک کنید.

۳- امکان اتصال به سیستم

وجود امکاناتی جهت اتصال با سیم یا بی‌سیم به دستگاه‌های مختلف مانند پرینتر، کامپیوتر، سیستم وای فای و… این امکان را ایجاد می‌کند تا نتایج توزین بیمار هم به صورت کاغذی و هم به صورت سیستمی  ثبت شود و به این صورت امکان استفاده مجدد و حفظ دقت از آن ایجاد می‌شود و لازم نیست بیمار ناتوان بارها این روند را تکرار کند. تکمیل پرونده‌ بیماران و یا ثبت روند درمان آن‌ها با این ویژگی با دقت بالاتری ادامه پیدا خواهد کرد.

۴- داشتن باتری داخلی

اگر علاوه بر اتصال مستقیم به برق، دستگاه از باتری قابل شارژ هم برخوردار باشد، در صورت قطعی برق یا مشکلات الکتریکی مشابه دستگاه از کار نیفتاده و روند توزین به راحتی ادامه پیدا خواهد کرد.

۵- داشتن علمک و نمایشگر بزرگ

به واسطه ناتوانی افرادی که از باسکول واکری استفاده می‌کنند ترجیحا بهتر است علمک استفاده‌شده برای نمایشگر بزرگ و با ارتفاعی بیشتر (نزدیک‌تر به چشم‌ها) باشد. نمایشگر باسکول مدل‌های مختلف ال‌سی‌دی و ال‌ای‌دی دارد  و اندازه آن می‌تواند مختلف باشد که هرچه بزرگ‌تر باشد بهتر است.

باسکول واکری

موارد تاثیرگذار بر قیمت باسکول واکری

تا اینجا مشخصات باسکول واکری را بررسی کردیم. احتمالا تشخیص این موضوع برای شما هم راحت باشد که مواردی مانند بازه قابل توزین، دقت، نوع نمایشگر و سیستم دیجیتال، وجود یا عدم وجود امکانات مختلف، جنس بدنه، نوع دسته‌ها، سیستم برق‌رسانی در کنار مواردی من جمله خدمات پس از فروش، گارانتی و … قیمت نهایی باسکول واکری را تعیین می‌کنند. به واسطه کاربرد محدود این نوع باسکول نسبت به مدل‌های معمولی، تولیدکنندگان و انواع آن در بازار محدود است و به همین دلیل هم بررسی آن اهمیت دارد و با سرعت بیشتری انجام خواهد شد. درست است که قیمت بالا همیشه نشان‌دهنده کیفیت زیاد نیست اما بهتر است به واسطه حساسیت این باسکول‌ها و استفاده بیماران مختلف از آن، از کیفیت بالای آن  حین خرید، مطمئن شوید.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد در رابطه با نوع خاصی از باسکول که مخصوص سالمندان، بیماران کم‌توان و… تولیدشده است و معمولا در مراکز بهداشتی استفاده می‌شود، یعنی باسکول واکری صحبت شد. مواردی مانند ظرفیت و دقت، نوع سیستم دیجیتال و نمایشگر، امکانات جانبی و… بین باسکول‌های موجود در بازار نفاوت ایجاد می‌کنند. آشنایی و بررسی این موارد در حین خرید جهت انتخاب بهترین گزینه با توجه به بودجه مالی حائز اهمیت است.