بررسی انواع مشکلات الکتریکی باسکول

با پیشرفت تکنولوژی و فناوری ساخت ترازو و باسکول‌ها خیلی سریع انواع دیجیتالی آن‌ها جایگزین انواع مکانیکی و دستی در بازار شدند.  به واسطه این تغییر هم استفاده از باسکول‌ها راحت‌تر شد و هم دقت‌ آن‌ها به طور چشم‌گیری بهبود یافت. در حال حاضر انواع بسیار زیادی از باسکول‌های دیجیتال با ظرفیت‌ها و ساختارهای مختلف در بازار موجود است. در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به مشکلات الکتریکی باسکول و  راه‌حل‌های برطرف‌سازی آن‌ها خواهیم پرداخت.

اجزای الکتریکی باسکول

یک باسکول دیجیتال با توجه به نوع، ساختار و ظرفیتش ممکن است از اجزای الکتریکی متفاوتی تشکیل شود.  سیم و کابل، لودسل‌ها، نمایشگر، پرینتر، جعبه تقسیم شامل انواع مقاومت و خازن، مدارهای الکتریکی و … در بسیاری از باسکول‌ها سیستم دیجیتالی را تشکیل می‌دهد. در صورت بروز مشکل برای هر یک از این موارد، چه بسا مشکلات جزئی، ممکن است فرآیند توزین و دقت آن دچاز مشکلات جدی‌ای شود. به طور کل پیشنهاد می‌شود در صورت بروز مشکل خودتان اقدام به تعمیر باسکول و دستکاری آن نکنید، اما آشنایی با این مشکلات الکتریکی باسکول و روند تعمیر آن‌ها در مواجه با آن تاثیر مثبتی خواهد داشت.

عوامل ایجادکننده مشکلات الکتریکی باسکول

عوامل که زیادند اما مواردی که امکان وقوع آن‌ها بیشتر است و آگاهی ازشان راهی برای جلوگیری از ایجاد ایراد است را در ادامه مشاهده می‌کنید:

1- خرید اجزای بی‌کیفیت مخصوصا اجزای مهم مانند لودسل عاملی برای ایجاد اتصالات، سوختگی‌ها و قطع روابط

2- توزین بار با وزن‌های بیشتر از ظرفیت ترازو و باسکول

3- استفاده از اجزایی که به رطوبت و الکتریسیته مقاوم نیستند و نفوذ آب و .. به آن‌ها موجب خطا می‌شود.

4- عدم توجه به اتصالات برقی مانند پریزها، ولتاژ موجود، کابل‌ها، برق‌کشی و…

5- وجود ایرادات اولیه در ساخت و نصب باسکول و قرارگیری آن در معرض عوامل طبیعی و محیطی مشکل‌ساز

6- عدم اتصال صحیح سیستم الکترونیکی و دیجیتال به بخش مکانیکی باسکول

مشکلات الکتریکی باسکول

مشکلات عمده الکتریکی در باسکول

در ادامه ابتدا مشکلات موجود را اعلام و سپس دلایل و راه حل‌های آن را بیان خواهیم کرد:

۱- سیستم دیجیتال فعال نمی‌شود

روشن نشدن سیستم باسکول از خرابی قطعه‌ و بخش‌های مختلف من جمله فیوز، پریز و یا کابل‌ها ناشی می‌شود. یعنی برق‌رسانی با مشکل مواجه شده‌است. در ابتدا لازم است شما اتصال صحیح و کامل برق به باسکول و ولتاژ موجود را مورد بررسی قرار دهید. اگر شرایط اوکی بود به چک، تعمیر و یا تعویض بخش‌های مربوط به برق‌رسانی بپردازید.

۲- خاموش شدن ناگهانی و یا کار نکردن بخشی از سیستم

بروز اشکالات مختلف در مدار الکتریکی ناشی از شوک‌های نوسانات الکتریسیته ساکن، کنترل و سیستم الکتریکی مثل قطع و وصل شدن ناگهانی و متوالی برق، باسکول را با ایراد مواجه می‌کند. در بسیاری از مواقع خاموش کردن سیستم و استراحت دادن به دستگاه این مورد را حل می‌کند اما در صورت ادامه پیدا کردن باید بخش‌های مختلف و سلامت آن را مورد بررسی قرار داد.

برای آشنایی با انواع باسکول جاده‌ای کلیک کنید.

 

۳-  مشکلات صفر شدن وزن

این ایراد از مشکلات الکتریکی باسکول به چند شکل مختلف می‌تواند بروز کند. یا دستگاه پس از صفر شدن باری دیگر عددی را نمایش می‌دهد و این عدد ممکن است تغییر هم بکند. و یا این که پس از پایان شمارش عبارت ready را به شکل عکس مشاهده می‌کنید. دلایل هم متفاوت هستند، پایین بودن ولتاژ متصل به دستگاه، عدم توازن صفحه توزین یا  لق شدن آن، عدم ثبات در باسکول و تکان خوردن آن و یا ایجاد مشکلات در حسگر وزن و مدار الکترونیک عاملان این موضوع هستند.

برای شروع حل مشکل ابتدا بهتر است عوامل خارجی را بررسی کنید. اگر باسکول شما در مقابل باد قرار دارد و به هر دلیل دیگری حین توزین  تکان می‌خورد و لق می‌زند، عامل این تنش را حذف کنید. بهتر است باسکول تا حد امکان در جای خودش فیکس و محکم باشد (با اتصال به زمین یا با پایه‌های تنظیم‌کننده). پریز باسکول باید جدا باشد، مخصوصا از دستگاه‌های برقی‌ای که آن‌ها هم موتوردار (یخچال و..) هستند چرا که عاملی برای کاهش ولتاژ و برق‌رسانی به باسکول و ایجاد خطا خواهد بود. اگر این موارد رعایت شد و باز هم ایرادات را مشاهده کردید باید مدارات الکتریکی ، حسگر وزن و سلامت صفحه توزین مورد بررسی قرار گیرد.

مشکلات الکتریکی باسکول
مشکلات الکتریکی باسکول

4- وجود خطا در توزین

اگر حین کالیبراسیون یا مراحل دیگر متوجه نمایش اعداد اشتباه برای وزن شدید به دنبال رفع این موارد باشید: تراز نبودن باسکول، قرارگیری اشتباه و نامیزون اقلام روی صفحه ترازو، گیر کردن صفحه باسکول حین توزین، آسیب رسیدن به حسگر یا مدارات الکترونیک. برای حل این مشکلات ابتدا باید از ثابت بودن و تراز بودن باسکول مطمئن شوید و در صورت ادامه‌دار بودن مشکل با تعمیرکار یا شرکت سازنده باسکول جهت عیب‌یابی تماس بگیرید چرا که تشخیص این امر نیازمند تخصص و مهارت است.

5- کار نکردن ال‌سی‌دی با وجود روشن بودن دستگاه

بحث کارنکردن نمایشگر با کار نکردن بخش الکترونیکی فرق دارد. این مورد ممکن است به واسطه وجود مشکل در مدار الکتریکی و ارسال فرمان فعالیت به ال‌سی‌دی باشد. البته در بسیاری از مواقع نیز این خود ال‌سی دی هست که مشکل دارد و یا چراغ‌ها یا برخی اجزای آن سوخته‌و خراب شدند. در هر حالت باید سیستم نمایشگر توسط تعمیرکار بازشده و بخش‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد. وجود مشکل در LCD یا برد آن حتی می‌تواند با نشان دادن ناکامل اطلاعات  در بخش‌های مختلف هم بروز کند.

6- مشاهده انواع ارور در باسکول

برای تسهیل عمل عیب‌یابی و تعمیر باسکول‌ها، مخصوصا باسکول‌های حساس‌تر، در حین ساخت و نوشتن برنامه‌های آن‌ها، خطاهای مشخصی تعریف می‌شود که هر کدام مربوط به مورد خاصی است. در صورت بروز مشکل، خطای مربوط به آن در نمایشگر ظاهرشده و به راحتی دلیل خطاها و راه حل آن معلوم خواهد شد. این کدها در باسکول‌ها با توجه به برند سازنده آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد و باید به دفترچه راهنمای آن مراجعه کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله از سایت گروه صنعتی اعتماد به بررسی مشکلات الکتریکی موجود در باسکول در کنار دلایل ایجاد و راه‌حل‌های رفع آن پرداختیم. اگر ساخت، نصب و مهم‌تر از آن استفاده از باسکول‌ها در شرایط استاندارد و درستی انجام گیرد، احتمال بروز این موارد به حداقل خواهد رسید اما در هر صورت آشنایی با آن‌ها می‌تواند در موقعیت‌های حساس شما را در تصمیم‌گیری هدایت کند.